Kädellinen täällä jaarittelee vaihteeksi. Edelliseen päivitykseen tuli kommentti, jota en yrityksestäni huolimatta saanut julkaistua. Ilmeisesti kommentti oli kirjoitettu tukevassa hiprakassa tai tanakassa krapula-angstissa ja havaittu sitten sen verran "värikkääksi", että se on kirjoittajan toimesta hätäisesti poistettu. Ikävä kyllä se tuli kuitenkin perille ja uhraan sille nyt ihan oman päivityksen.

Nimimerkki "Kyläläinen" kommentoi näin:

"Moi! Ois kiva jos voisit joskus kirjoittaa blogin siitä miten susta tuli tuollainen katkera vanha transu? En ole koskaan tavannut yhtä negatiivisita transua kuin sinä olet. Ihmettelen että eikö nimen vaihtaminen auttanut pahaan oloosi vai ne rypäletissitkö nyt aiheuttaa masennusta? Vai onko kyseessä kuitenki vuosien takainen trauma jota et ole osannut käsitellä? Ehkä joku autokolari vuosien takaa? ;) vois äkkiseltään luulla että syyllisyys painaa edelleen.. Toivottavasti tajuat joku päivä ottaa sen pääsi pois perseestäsi ja pääset nauttimaan elämästä. Viha on ihan tervettä mutta kun se on ainut mikä ohjaa ihmistä niin lopulta se tuhoaa. On tosin tainnut tuhota jo melko paljon sun kohdalla. PS luulisi myös että näin pienellä paikkakunnalla olisi kiusallista olla koko kylän naurunkohde. Mutta ei, sinä oikein yrität olla koko kylän naurettavin vittupäätransu.:) "
 
Vastataanpa siis:
 
Arvoisa Kyläläinen, vai rohkenenko peräti sanoa naapuri, koska kaikkihan näin pienessä kylässä ovat naapureita toisilleen. Jos osaisin kertoa, kuinka minusta tuli transsukupuolinen, kertoisin sen mielelläni. Vanha olen siksi, että ihmisillä on tapana vanhentua ajan saatossa. Katkeruus puolestaan tuntuu tässä tapauksessa vaivaavan pääasiassa sinua, henkilökohtaisesti en nimittäin tunne katkeruutta tai vihaa edes vastenmielisimpiä ihmisiä kohtaan. On toki sellaisia ihmisiä, jotka aiheuttavat samanlaisia tuntemuksia kuin kirppujen ja mäkäräisten kaltaiset syöpäläiset, mutta en minä syöpäläisiäkään vihaa.
 
Masennus on puhdasta kemiaa, ei siihen nimenmuutos tai rintojen koko vaikuta. Itse asiassa olen tyytyväinen rintoihini, olisi kamalaa kompastella roikkuviin tisseihinsä aina kun rymistelee rappusissa. Takavuosien kolari on jättänyt arvet enkä pelkää näyttää niitä. Voin kuitenkin vakuuttaa, että olen piessyt asialla itseäni niin paljon, etteivät katkerien ihmisten surkuhupaisat yritykset aiheuta kipua, ainoastaan huvittuneisuutta. Sinun moraalistasi ja älykkyydestäsi kertoo aika paljon se, että edes yrität satuttaa minua tuollaisella asialla. Minusta itse asiassa tuntuu, että sinulle voisi tehdä hyvää jutella jonkun ammattihenkilön kanssa noista tuntemuksistasi. Et vaikuta kovinkaan tasapainoiselta. Tuollainen mielenterveydellinen ongelma saattaa hyvinkin kulkea suvussa.
 
Kuten jo sanoin, en vihaa ketään, en edes sinua, vaikka olet potentiaalisin tuntemani kohde. Viha ei ole koskaan tervettä, vaikka itse pidät sitä sellaisena. Ei petokaan tapa saalista vihan vimmassa, vaan pysyäkseen itse elossa. En kirjoittele kenenkään blogiin tuollaisia kommentteja purkaakseni vihaani ja patoutumiani, koska minulla ei sellaisia ongelmia ole. Sinunkin kannattaisi vähentää vihaamista ja tehdä jotain hyödyllisempää, kuten esimerkiksi sellaisia juttuja, jotka olet luvannut hoitaa.
 
Jännä juttu, ettei kukaan tällä kylällä eikä muuallakaan ole koskaan sanonut minulle mitään poikkipuolista sukupuolenkorjauksestani. Varmasti jaan mielipiteitä, mutta kukaan ei ole ollut niin lapsellinen, että olisi ryhtynyt pilkkaamaan minua aiheesta, vaikka selän takana takuulla vitsaillaankin. Itse asiassa vastaanotto on ollut pääasiassa innostunutta ja kannustavaa, uteliaisuuttakin tietysti herätän. Sinunkin asenteesi taustalla on selvästi henkilökohtainen kauna, jonka syyt liittyvät ihan eri asioihin kuin minun seksuaalisuuteeni.
 
Koska kommenttisi sisälsi runsaasti alatyylistä kielenkäyttöä ja se saattaa siksi kirvoittaa uusia samantasoisia kirjoitelmia, en avaa tätä päivitystä lainkaan kommentoinnille. Viisainta toki olisi, etten noteeraisi tuota lapsellista purkaustasi lainkaan, mutta joskus minä nyt vain olen pikkuisen ilkeä ja näpäytän. Jos joku kyläläinen tunnisti sinut tuosta kirjoituksestasi, on se oma häpeäsi. Ehkäpä jatkossa muistat, että se, minkä laitat nettiin, saattaa hyvinkin lorahtaa kintuillesi myöhemmin 😊